Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Caritas Cluj-NapocaCaritas Cluj-Napoca

Cine suntem

Asociaţia Caritas Eparhial Greco-Catolic Cluj s-a înfiinţat imediat după anul 1990, odată cu reintrarea în libertatea formală a Bisericii noastre.
Asociaţia Caritas este o organizaţie non-profit, apolitică, care pune în practică doctrina socială a Bisericii Catolice. Asociaţia intervine în sprijinirea persoanelor aflate în nevoie, indiferent de apartenenţa lor religioasă sau etnică, prin acordarea de ajutor material, medical, educativ şi consiliere socială, psihologică sau juridică. Prin proiectele sau programele de socializare şi integrare socială desfăşurate, intervenim în reducerea izolării sociale a persoanelor cu dizabilităţi sau a celor în vârstă.
Procesul de reorganizare desfăşurat după anul 2000 a dus la consolidarea structurilor, la creşterea competenţelor noastre - azi toate serviciile sunt acreditate conform legislaţiei în vigoare - dezvoltând parteneriate cu organizaţii din ţară şi străinătate, cu autorităţile locale şi centrale în furnizarea de servicii sociale şi medicale.
Personalul şi colaboratorii asociaţiei sunt angajaţi fără deosebire de proveninţa lor religioasă sau etnică, constituind o echipă care trăieşte buna înţelegere între oameni şi ecumenismul.

Asociaţia Caritas Eparhial Greco-Catolic Cluj îşi desfăşoară activitatea în:

Piaţa Cipariu, f.n. ( catedrala greco-catolică în construcţie )
Telefon/fax 0264 591404